Schaal van het probleem

Het is onmogelijk om te weten wat de volledige omvang van moderne slavernij is. Het is zeker dat het wereldwijd miljoenen mensen treft en dat het epicentrum van het probleem in India ligt.

De statistieken zijn schattingen op basis van gegevens die op dit moment beschikbaar zijn. Onderzoek uitgevoerd door de ILO (International Labour Organization) in samenwerking met de Walk Free Foundation en de IOM (International Organization for Migration), schat dat wereldwijd meer dan 40 miljoen mensen slachtoffer zijn van gedwongen arbeid. Gedwongen arbeid omvat ook mensenhandel voor arbeid en seksuele uitbuiting, ook wel moderne slavernij genoemd.

De slachtoffers zijn jonge meisjes die 20 keer per dag worden verkracht in bordelen. Jongens van 8 jaar oud worden gedwongen te werken in intens hete en onveilige fabrieken om goedkope goederen te produceren voor het Westen, terwijl ze nauwelijks kunnen slapen, eten of drinken. Onschuldige kinderen die op het land werken of gedwongen worden te bedelen. Mannen en vrouwen die onder dwang hun organen moeten afstaan voor verkoop aan Westerse bieders.

Eén op de vier slachtoffers is kind en 70 procent bestaat uit vrouwen en meisjes . Voor slachtoffers van mensenhandel zijn moorden alledaags en geweld een manier van leven.

Mensenhandel is lucratief

Mensenhandel is wereldwijd de snelst groeiende illegale handel en is met 150 miljard dollar winst per jaar na drugshandel de grootste in omvang. De internationaal georganiseerde criminele bendes zijn zeer doordacht en meedogenloos . Ze werken over de grens en continenten, wat betekent dat geen enkel land immuun is voor slavernij.

Bij Justice and Care leert onze ervaring ons dat, tenzij je de hele verantwoordelijke netwerken behandelt, je het probleem niet zult oplossen. Daarom zijn we zo toegewijd om met overheden en politie samen te werken om ervoor te zorgen dat het probleem wordt aangepakt als een grote georganiseerde misdaad.