Preventie

Na 10 jaar werk weten we dat mensenhandelaren zich richten op de meest kwetsbare mensen, in de armste gemeenschappen. We richten ons werk op deze dorpen. We informeren lokale gemeenschappen en autoriteiten over het probleem, helpen families financieel stabiel te worden en hun rechten te begrijpen en we zorgen ervoor dat slachtoffers veilig terug naar huis kunnen keren.

Missing Persons Programme

Ons Missing Persons Programme spoort slachtoffers van mensenhandel op in de eerste dagen en weken nadat ze zijn meegenomen, voordat ze hun eindbestemming bereiken. We doen alles wat we kunnen om ze terug naar huis te brengen en ze te helpen bij het verwerken van hun trauma.

Onderzoeken

We werken samen met de politie en staat om slachtoffers van mensenhandel te achterhalen en de verantwoordelijke criminele netwerken op te sporen. We verzamelen de benodigde informatie en het bewijsmateriaal om ervoor te zorgen dat de slachtoffers worden bevrijd en de handelaren voor het gerecht worden gebracht.

Juridisch

Om een eind te maken aan mensenhandel moeten we daders voor het gerecht brengen. Onze advocaten helpen bij het uitwerken van zaken, ondersteunen van vervolgingen, streven naar weigering van vrijlating tegen borgtocht en het sluiten van bordelen, de inbeslagname van goederen die verband houden met uitbuiting en werken eraan de staat veroordelingen en lange gevangenisstraffen te laten garanderen

Nazorg

Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak gruwelijke dingen meegemaakt. Ons werk op het gebied van nazorg zorgt ervoor dat mensen de ondersteuning krijgen om hun leven weer op te bouwen nadat ze bevrijd zijn. We zorgen voor een veilige verblijfplaats, medische zorg, begeleiding, vaardigheidstraining en, voor de kinderen, onderwijs.