Justice and Care bestrijdt op elk niveau mensenhandel. En dat werkt.
De cijfers spreken voor zich.


4753 Mensen bevrijd

Wij vinden dat iedereen geboren is om in vrijheid te leven. Daarom hebben wij ons toegewijd aan het opsporen van slachtoffers van mensenhandel. In samenwerking met de lokale politie gaan wij voor succesvolle reddingsoperaties.


3257 Slachtoffers ondersteund

Hoewel er geen ‘quick fix’ is wanneer een kind of jonge vrouw verhandeld is, heeft ons 3 jarig nazorg programma zichzelf bewezen in het bieden van bescherming en rehabilitatie. De afgelopen negen jaar zijn duizenden slachtoffers ondersteund, inclusief 1800 tijdens het afgelopen jaar.


55.000 Mensen getraind

Alleen al in het afgelopen jaar hebben we meer dan 55.000 mensen in kwetsbare gemeenschappen bereikt. Door mensen te informeren over mensenhandel en families te helpen om financieel stabiel te worden verkleinen we de kans dat mensen slachtoffer worden van mensenhandel.1150 Verdachten gearresteerd

We hebben de politie ondersteund bij de arrestatie van meer dan 900 verdachte daders – door het (mede) vergaren van bewijslast tegen deze verdachten.


437 Lopende rechtszaken

Om een eind te maken aan mensenhandel moeten we daders voor het gerecht brengen.. Onze advocaten zijn betrokken geweest bij honderden zaken.


126 Daders veroordeeld

Omwille van de bescherming van slachtoffers en om de boodschap over te brengen dat zij die verantwoordelijkheid zijn voor mensenhandel accountable gehouden worden, doen we wat er nodig is om daders te berechten.Structurele verandering

We hebben geholpen bij het opstellen van wetgeving, grensoverschrijdende operationele procedures ontworpen, nationale trainingen geschreven en we hebben gezien dat innovatieve ingrijpen, zoals kindvriendelijke rechtbanken, staat voor staat worden gekopieerd.


44,220 Experts getraind

In de afgelopen jaren hebben we 44.220 politieagenten, rechters, maatschappelijk werkers en vrijwilligers getraind. Onze training geeft een groeiende bewustwording van het probleem en meer begrip over het recht van de slachtoffers.